Durf vragen te stellen.

30 april 2012 door Floris Venneman in Algemeen

Ik volg @thestartupdaily op Twitter, elke dag een gedachte, visie, idee of tip (gericht op ondernemers). Afgelopen vrijdag was het “Have the Courage to Question. En daar ben ik het helemaal mee eens. We vragen te weinig. Bang om het verkeerde te vragen. Om mensen lastig te vallen. Of simpelweg omdat je niet weet bij wie je moet zijn.

Vragen stellen: de basis van innovatie

In mijn lezingen, workshops, gesprekken met medewerkers of mijn opdrachtgevers moedig mensen altijd aan om zoveel mogelijk vragen te stellen. Het is de enige manier om tot nieuwe oplossingen te komen. Eigenlijk vormt vragen stellen de basis voor nieuwe concepten, nieuwe diensten, nieuwe bedrijven. Het is de basis van innovatie.

Echte innovator’s stellen altijd vragen. Beginnen met vragen als “Wat is de huidige situatie van uw bedrijf?” en “Waarom is die situatie zo?”, om daarna door te gaan met de “What if?”-vragen. Bedenk dat alle briljante oplossingen en concepten er alleen komen als je de juiste vragen durft te stellen.

Meer over het DNA van echte innovators of het stellen van vragen? Het boek The Innovator’s DNA is een absolute aanrader.