ABN AMRO Sessie voor Ondernemers in de Food

27 maart 2014 door Floris Venneman in Lezing, Ondernemerschap

Op woensdag 26 maart jl. mocht ik samen met Niels Dijkman (sectorbanker Food van de ABN AMRO) voor een selecte groep ondernemers actief in de Food een sessie verzorgen rondom ondernemen in de nieuwe werkelijkheid. In het Verkade Paviljoen op de Zaanse Schans, stiekem toch een beetje de bakermat van het Nederlandse “food-ondernemerschap”, hebben we een ruim 3 uur durende inspiratiebijeenkomst gehouden.

Verkade Paviljoen

Na het verhaal van Niels over de trends en ontwikkelingen binnen de food, mocht ik de ondernemers prikkelen om anders naar hun onderneming te kijken. Hoe ga je nu nieuwe business modellen ontwikkelen, al dan niet in samenwerking met je belangrijkste partners. Daarnaast uiteraard ook gesproken over de inzet van de Lean Startup Methode.

Tot slot in een interactieve sessie hebben we gesproken over de concrete uitdagingen waar de ondernemers nu voor staan. Het is super gaaf om te horen met hoeveel passie en energie deze mensen spraken over hun plannen, ideeen en hun onderneming. En uiteraard ook hoe zij elkaar helpen met zaken die ze lastig vinden of waar ze tegenaan lopen.

Dit was de eerste sessie in samenwerking met ABN AMRO, hier gaat zeker een vervolg op komen.