Floris Venneman

Floris Venneman was er al vroeg bij, op zijn 14e startte hij vanuit de middelbare schoolklas, samen met een compagnon zijn eerste bedrijf en stortte zich vol in de wereld van ondernemerschap en online business. Dat dit de basis zou zijn voor een interessante en hopeloos succesvolle ondernemerscarrière wist hij toen nog niet.

Deze ras-ondernemer heeft in de afgelopen 21 jaar meegebouwd aan verschillende ondernemingen in de rol van (co-)founder. Altijd met de verantwoordelijkheden op het gebied van business modellen, commercie, marketing en innovatie. Een verbinder en ideeënmachine pur sang. Ooit benoemd als één van de 25 meest veelbelovende jonge ondernemers door het ondernemersmagazine Sprout en in 2019 door FD benoemd als één van de 50 FD Jonge Talenten.

FD Jonge Talenten Floris Venneman

Abrupt einde

In 2014 nam hij, geheel tegen alle marktontwikkelingen in, een grote woonwinkel over (15FTE, €4mio omzet, 4000m2), met als doel deze traditionele retailer om te turnen tot een toekomstbestendige onderneming. Helaas kwam aan dit woonwinkel avontuur een abrupt einde. Een uitdagende en leerzame tijd, met waardevolle ervaringen die hij graag deelt als business coach of spreker. Zijn verhaal heeft hij in 2019 in de vorm van een theatervoorstelling in een uitverkochte zaal gedeeld en inmiddels is ook zijn boek Hopeloos Succesvol verkrijgbaar. Dit verhaal deelt hij graag ook met andere ondernemer.

Blik op de toekomst

Sinds 2016 is hij terug ‘aan boord’ bij Bureauvijftig, waarmee hij samen met zijn compagnon Arjan in’t Veld en een geweldig team van professionals zich vol richt op het grijpen van kansen én aanpakken van de uitdagingen van vergrijzing. Verder ondersteunen zij ook start-ups die actief zijn in de markt van ageing en agetech. Tot slot hebben zij ook een mediabedrijf opgericht waarin onder andere ook Nostalgieomroep ONS is ondergebracht.

Daarnaast is hij als adviseur bij veel ondernemingen betrokken om mee te denken aan de strategie voor de toekomst. Verder participeert hij nog in een start-up in zijn geliefde Aix-en-Provence.

Verder is Floris Venneman inmiddels een veel gevraagd spreker, lid van het Ondernemerspanel van BNR Nieuwsradio en regelmatig sparringpartner voor ondernemers. En staat hij in het theater met zijn eerste eigen voorstelling ‘Hopeloos Succesvol’, een zoektocht naar succes (of niet).

Floris Venneman ondernemer, spreker en BNR panellid

Floris is lid van het BNR Ondernemerspanel.

Lezingen

In de lezingen en sessies van Floris staan ondernemerschap en een scherpe blik naar de toekomst centraal. Met een flinke dosis energie en passie weet hij zijn publiek te enthousiasmeren. Door zichzelf open op te stellen, zijn eigen mislukkingen en fouten openhartig te delen maken zijn verhalen altijd spot-on en direct toepasbaar. Floris neemt de stap naar vernieuwing en denkt niet in beperkingen! Hij laat zien dat er veel kansen liggen en maakt bedrijven klaar voor de toekomst. Zeker als je hopeloos succesvol durft te zijn!