Column: Retailers, durf te veranderen! (om te overleven)

09 augustus 2013 door Floris Venneman in Ondernemerschap

Door Floris Venneman voor MKB Servicesdesk

Op deze zomerse vrijdag is het weer tijd voor een nieuwe column op MKB Servicedesk. Deze keer over mijn zorgen in de richting van retail ondernemers. Als zij ook over 5 of 10 jaar nog een mooie winkel (of meerdere winkels) willen hebben moeten ze NU veranderen. Mijn oproep aan alle retailers: durf te veranderen, het moet om te overleven.

“Het is naar mijn idee niet de crisis die er op dit moment voor zorgt dat er steeds meer winkels uit de winkelstraat verdwijnen. Ervoor zorgt dat consumenten niet meer massaal in de stadscentra of op de meubelboulevard te vinden zijn. Ik spreek veel ondernemers met een winkel die “wachten tot de crisis is overgewaaid”. Dat gaat niet gebeuren. De wereld is veranderd.

Ondernemers, retailers: iedereen moet leren omgaan met de nieuwe werkelijkheid. Allemaal moeten ze hun bedrijf veranderen om te kunnen overleven. Dus mijn oproep: heb het lef om kritisch naar je eigen onderneming te kijken en aanpassingen te doen in je verdienmodel, je marketingstrategie, je concept en misschien ook wel in bijvoorbeeld het aantal filialen of medewerkers.”

Lees verder op MKB Servicedesk