Gastcollege op een Middelbare School

28 mei 2018 door Floris Venneman in Lezing

Gelukkig heb ik de afgelopen tijd weer goed veel spreekopdrachten. Op een podium voor groep, groot of klein, een verhaal vertellen. Prikkelen. Ideeën uitwisselen. Energie geven. Wat mij betreft toch het mooiste wat er is. Regelmatig mag ik de ‘Komt-u-maar-mevrouwtje’-masterclass geven vanuit Bureauvijftig. Waardevolle insights delen over de kansrijke 50+ doelgroep. En ik mag binnenkort alweer mijn tweee ‘Hopeloos Succesvol’ lezing geven, in aanloop naar mijn theaterprogramma.

Maar een aantal keren per jaar mag ik ook voor een groep scholieren of studenten staan, hen proberen te inspireren om ondernemer (ondernemender) te worden. Mijn ondernemersverhaal delen en ideeën, tips en gedachten delen zodat ook zij hun dromen om gaan zetten in een bedrijf, product of dienst. Afgelopen vrijdag stond ik in Oudenbosch op het Markland College voor ruim 120 leerlingen uit de tweede en derde klas van de mavo. Wat was dat tof. Wat een energie. En wat een toffe dromen en ideeën. “Mag ik uw visitekaartje meneer, ik wil al heel lang een gamingbedrijf beginnen.”