Sessies tijdens Week van de Ondernemer

28 november 2013 door Floris Venneman in Lezing

Arko van Brakel en Floris Venneman tijdens de Week van de OndernemerSamen met Arko van Brakel (Chief Inspiration Officer van de Baak) mocht ik tijdens de Week van de Ondernemer in Eindhoven en in Amsterdam een “College Tour” sessie invullen namens de Baak Business Academy. De eerste keer samen met Hans Bartman (Online Department) en deze week samen met Judith Webber.

Een interactieve sessie waarin we samen met de ondernemers in de zaal allerlei thema’s bespraken. Het ging over omzet verhogen, nieuwe verdienmodellen, maar ook over online en offline met elkaar verbinden.

Daarnaast blijkt ook het enthousiasme en passie volhouden in meer uitdagende tijden een lastige challenge is voor sommige ondernemers. Dit leverde uitaard ook mooie gesprekken op. Het is leuk om te zien wat er gebeurd als je het gesprek gewoon laat plaatsvinden. Geen onderwerpen lijstje dat moet worden afgewerkt, maar direct inspelen op de emoties en vragen van de deelnemers. De tijd blijkt elke keer te kort. Getuige ook de reacties achteraf: “We hadden nog wel een uurtje door kunnen gaan” heb ik regelmatig gehoord.