Slimme zet: Bijenkorf durft te kiezen en sluit vijf vestigingen.

19 augustus 2013 door Floris Venneman in Ondernemerschap, Online strategie

“De Bijenkorf sluit voor het eind van dit jaar twee vestigingen in Arnhem en Enschede. Drie andere vestigingen, in Groningen, Breda en Den Bosch gaan in de loop van 2016 dicht, als het huurcontract afloopt.” Dat is nog eens een slimme zet. De directie van De Bijenkorf maakt een duidelijke keuze: het wordt een Premium Experience winkel. De grote vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Amstelveen en Maastricht krijgen een make-over van de look & feel en worden flagship stores.

de-bijenkorf-600x240Flink investeren

De Bijenkorf gaat dus flink investeren, niet alleen in de fysieke winkels, maar juist ook in de virtuele winkelvloer. Deze worden verder geïntegreerd om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die bijvoorbeeld smartphones en tablets bieden. Kortom: verbinden van online en offline retail in optima forma. En dat alles om de binding met klanten te versterken en hen internationaal op topniveau te kunnen bedienen.

Venterprise volgt deze ontwikkeling met veel interesse en zal de opgedane kennis delen met haar klanten die ook allemaal bezig zijn om online en offline retail met elkaar te verbinden.