Terug op het “oude nest”: Bureauvijftig

25 juli 2017 door Floris Venneman in Ondernemerschap

Als ondernemer ben ik alweer ruim 10 jaar geleden betrokken geweest bij de eerste stappen van Bureauvijftig. Samen met Arjan en een aantal anderen hebben we de basis neergezet voor een bureau dat een volledige focus had(heeft) op de 50+ doelgroep. Na korte tijd heb ik besloten mijn eigen koers te kiezen, maar altijd heb ik met Arjan en zijn team samengewerkt aan mooie projecten. Bijvoorbeeld bij zorgorganisatie Opella.

Toch begon het weer te kriebelen toen ik begin vorig jaar ‘noodgedwongen’ weer met een wit vel papier voor mijn neus zat om mijn nieuwe toekomstplannen te maken. Namens Bureauvijftig was ik toen onder andere al begonnen aan een mooie projecten bij Startpagina en Handicare Trapliften. Weer samen nieuwe concepten bedenken, de energie ervaren van samen aan projecten werken en gave klanten binnen halen.

Samen bouwen aan Bureauvijftig

Kortom: per 1 januari ben ik weer aan boord als partner en mede-ondernemer in dit fantastische bureau. Samen merken helpen met het ontwikkelen en vermarkten van producten en diensten voor de 50+ doelgroep. Het is enorm gaaf om te mogen werken voor zorgorganisaties, verzekeraars en retailers. Van super commercieel tot maatschappelijk betrokken.

In de tussentijd hebben we alweer gave projecten gedaan onder andere voor Independer en in samenwerking met Ruigrok Netpanel een aantal onderzoeken in ons Nationale 50Plus Panel. Vanuit de inzichten die we hieruit opdoen ontwikkelen we nieuwe verrassende concepten en kansrijke proposities.

Floris Venneman van Bureauvijftig op de koffie bij Studio 100.

Op de koffie bij Studio 100

Daarnaast mocht ik een aantal weken geleden bij Vlaamse topondernemer Hans Bourlon (de CEO van Studio 100, je weet wel van Samson&Gert en K3) op de koffie. Dit gesprek is opgenomen door Ziggo en is hier te bekijken.

Natuurlijk betekent dit niet dat ik me niet meer bezighoud met het ontwikkelen van nieuwe business modellen. Zeker niet zelfs. Ik kan mijn kennis, ervaring en expertise erg goed kwijt in de trajecten die wij op dit momenten voor onze klanten uitvoeren. Daar zitten inmiddels ook weer een aantal leuke MKB ondernemers bij die graag eens met mij sparren over hun strategie en business model. Zie ik je binnenkort voor een kop koffie?