Weg stippen op de horizon

14 maart 2016 door Floris Venneman in Ondernemerschap

Daar zit je dan, op woensdagochtend 3 februari, in de rechtbank te Almelo. “Helaas meneer Venneman, ik waardeer uw komst en uw toelichting, maar Van der Deen Wonen BV is bij deze failliet verklaard.” Een klap in mijn gezicht, vol, raak op mijn neus. Een klap die je ziet aankomen, maar doordat je verstijfd blijft staan vol aankomt. Met die paar woorden zijn alle stippen die ik op de horizon heb gezet verdwenen. De dromen, plannen en ideeën die ik had zo’n anderhalf jaar geleden toen ik het bedrijf overnam in één keer weg. Ik ga hier niet uitgebreid uitweiden over het faillissement, dat komt wellicht binnenkort nog wel een keer.

Zoeken naar balans én een nieuwe koers

Schreef ik nog niet heel lang geleden wordt het groeien of knoeien dit jaar. Au. Dit is wel heel hard groeien in een keer, want hoe heftig, verdrietig en naar het ook is, ik heb wel zo enorm veel geleerd de afgelopen weken. Tijd dus om deze pijn om te zetten in iets constructiefs. Het is nog even zoeken naar balans, mijn fundament. Zoeken naar een nieuwe koers. Terug naar de basis, terug naar wie ik ben en wat ik graag wil doen. Ik wil bouwen. Met ondernemers. Voor ondernemers.

Ik wil mijn ervaringen, mijn kennis en mijn netwerk delen. Hoe? Dat weet ik nog niet precies. Op dit moment spreek ik veel met vrienden, collega ondernemers, (oud-)klanten en hele nieuwe connecties die op mijn pad komen. Boeiende gesprekken, vrolijke gesprekken, maar ook moeilijke en confronterende gesprekken. Veel waardevolle inzichten, weer nieuwe energie. Eerste stap, mijn eerste punt op de horizon: mijn ervaringen gaan delen met andere ondernemers. Andere ondernemers helpen om weer lekker te gaan bouwen aan hun business.